ARA ÉS L'HORA

742 persones i 13 autocars a la V-11'S

742 persones i 13 autocars a la V-11'S
Artés va ser al Tram 52 de la Gran Via entre C/ Villarroel i c/ Urgell

diumenge, 29 de juliol del 2012


 Presentació de l´Assemblea Nacional Catalana a Artés

Fotos: Sebastià Plans
El passat 21 de juliol es va presentar de forma oficial l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) a Artés. La nova entitat artesenca, Artés per la Independència, s’uneix així a les moltes poblacions catalanes que tenen representació territorial de l´ANC.

 
L´acte va constar de dues parts. Primer, a la Plaça Vella del poble, es va fer la Penjada de l´Estelada Gegant (de 15 x 30 metres). Els Bastoners d´Artés van ballar sobre l´estelada i seguidament tots els assistents a l´acte van posar-se sobre l’estalada i es van fer  fotos.





 Més tard, a la sala de conferències de Cal Sitjes es va presentar l´ACN a tots els assistents que van omplir la sala de gom a gom. En primer lloc, va presentar l’acte el coordinador de l´ANC a Artés, Jordi Jorba i Dordal. El coordinador va explicar el full de ruta que té l’ANC fins el 2014, l’any en que es vol portar a terme una consulta vinculant a través dels ajuntaments sobre la independència de Catalunya. També va emfatitzar la importància de la visualització del moviment independentista a tot el territori català per tal de que els polítics catalans se sentin pressionats per la veu i voluntat del poble català. Aquesta pressió és una continuació als referèndums del Dret a Decidir i de la gran manifestació del 10 de juliol de l´any 2010. Finalment va animar als assistents a apuntar-se a l´ANC com a socis, col.laboradors o simpatitzants i va passar la paraula a l´escriptor Enric Larreula, que va fer una xerrada sota el títol de La necessitat de la Indepèndencia.

L’escriptor va parlar sobre la necessitat de començar una nova Catalunya independitzada d´Espanya. Va repassar els intents frustats dels nostres polítics des de la transcició democràtica per fer entendre a l’estat espanyol els trets diferencials de Catalunya, vertebrats especialment per la llengua catalana i la seva cultura. Larreula va fer una xerrada apassionada sobre el menyspreu que tots els polítics espanyols han fet durant aquestes dècades de democràcia envers la llengua catalana i tot el què és identitari del poble català. També va fer esment de l´espoliació financera que pateix Catalunya per part del govern espanyol des de fa anys. Amb tot, però, l´escriptor de setanta anys va dir que es veia esperançat de veure com la gent del carrer es movia per defensar el nostre país i que el moviment independentista no parava de créixer. Segons Larreula, ara és una ocasió única per a aconseguir la indepèndencia i va comparar l´independentista a una formigueta, que tot sol no fa res, però que totes les formigues juntes poden fer una gran tasca: la independència de Catalunya.

Per acabar l´acte, es va fer un mos amb cava d´Artés al vestíbul de la Biblioteca i alguns assistents a l´acte es van poder apuntar al Bus Cap a l’Independència per anar a la gran concentració nacional a Barcelona el pròxim 11 de setembre. 

 Fotos: Sebastià Plans

1 comentari: